Voor een sociale en duurzame gemeente

Toenemend verzet tegen magere uitvoering kinderpardon!

Kinderen die in Nederland geworteld zijn moeten in Nederland kunnen blijven. GroenLinks voerde in 2012 succesvol campagne voor het kinderpardon.
De manier waarop het kabinet het pardon uitvoert is op zijn minst ‘mager’ te noemen. Er klink steeds luider en feller protest.
De Kinderombudsman Marc Dullaert twijfelde al eerder aan de pardonregeling. Vanochtend sluit hij zich in een artikel in de Volkskrant expliciet aan bij het protest met het onconventionele besluit dossiers te publiceren.
Hij legt in het artikel de vinger op de zere plek. Door de magere uitvoering dreigt een ‘idiote’ tweedeling. De groep onder toezicht van het rijk kan blijven; de groep onder toezicht van gemeenten niet. Terecht dat ook burgemeesters zich roeren in dit debat.
Veel vluchtelingen vertrouwden eerder de gemeente dan het rijk. Uit angst voor uitzetting registreerden ze zich niet bij het rijk. Daarentegen waren ze wel bekend bij de gemeente, gingen gewoon naar school, maatschappelijk werk kwam over de vloer en ze integreerden in de samenleving.
GroenLinks pleit daarom continu voor een verruiming van het kinderpardon.
Als je in dit debat je stem wil laten horen, teken dan de petitie van Defence for Childeren voor een eerlijker kinderpardon.

20140507-091609.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief per categorie
Archief berichten