Voor een sociale en duurzame gemeente

Een basisloon voor iedereen? Bijeenkomst in Pekela 17 november

Een basisloon is een onvoorwaardelijk inkomen verstrekt door de overheid aan alle burgers van Nederland. Iets wat in deze tijd noodzakelijk is nu steeds meer inwoners minder te besteden hebben. In Nederland wordt dit al jaren breed gesteund door onder anderen GroenLinks. In België is het basisinkomen door een aantal groene partijen in hun programma opgenomen. Diverse Europese organisaties zijn in 2012 een samenwerkingsverband aangegaan om het basisinkomen op Europees niveau te promoten. Er zijn idealistische- , economische-, ontwikkelings- en sociale motieven voor een onvoorwaardelijk basisloon. Het ondervindt natuurlijk ook weerstand en hoe zit het met de praktische uitvoering? Graag willen wij u hierover informeren en met u er over discussiëren.

Waar:     Dorpshuis de Kiepe, Meidoornlaan 88, 9663 EG Nieuwe Pekela
Tijd :      Aanvang 19.30 uur (Zaal open vanaf 19.00 uur)
Wanneer:  Maandag 17 november

Archief per categorie
Archief berichten