Voor een sociale en duurzame gemeente

Actie met warmtebeelden door Stedumer Energiecoöperatie (Stec)

Besparen op energieverbruik begint met inzicht krijgen in de warmtelekken van de woning. Met een warmtecamera zijn energielekken eenvoudig op te sporen. De StEC, energiecoöperatie uit Stedum, heeft samen met Buurkracht dorpsgenoten die zich aangemeld hadden een gratis warmtebeeld aangeboden.

De beelden kunnen tijdens de energiemarkt van 14 april met een energieadviseur besproken worden om zo te komen tot een plan van aanpak.

De Stedumer Energiecoöperatie heeft deze actie opgezet om bewoners te informeren en voor te bereiden op kansen die er zijn om energiemaatregelen gelijktijdig met versterking te kunnen nemen. Koppelkansen zoals beleidsmakers dat vaak noemen.

Deze actie verdient van ons de Greenspot status.

2 Reacties op Actie met warmtebeelden door Stedumer Energiecoöperatie (Stec)

  • Leuk initiatief! Maar waar blijVen de zonnepanelen van de energiecooperatie stedum energieneutraal? We wachten al twee jaar!!

  • Ik begrijp dat het voor de geïnteresseerden lang duurt. De initiatiefgroep heeft pech gehad met het vinden van een geschikt dak. Bij dakeigenaren is er zeker enthousiasme en goede wil om te realiseren maar juridisch en technische hobbels zorgen ervoor dat de onderhandelingen last minute toch afbreken.
    Maar de groep gaat stug door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archief per categorie
Archief berichten